Bel ons direct: 0570-503800

Mechanisatie

Mechanisatie

Tuin & Park

Tuin-en-park

Groen

Groen

Grond

Grond

Infra

Infra

Loonwerk

Loonwerk

woensdag, 27 augustus 2014 11:56

Claas vernieuwd de Arion 400 serie

Claas heeft de Arion 400 van de motor tot in de cabine compleet vernieuwd. Met zes motoren en een groot aantal uitrustingsniveaus is er voor elk soort werk een geschikte trekker te vinden.
Na de eerste Tier 4 bij de zescilinders hebben ze nu de eerste viercilinder die aan de laatste uitlaatgasnormen voldoet. Opnieuw met een FPT motor en zonder roetfilter. Hiermee is CLAAS de eerste in deze PK klasse die voldoet aan de hoogste TIER normering. De volledige CLAAS ARION 400 lijn staat dan ook in de positieve lijst van MIA/VAMIL regeling.

De nieuwe serie is een compleet vernieuwde range in het segment waar Claas tot nu toe de grootste aantallen heeft verkocht. Kenmerken zijn een nieuwe grote cabine, die ver naar voren doorsteekt. De tractor, die vooral in het boerensegment veel afnemers zal vinden, is voorbereid voor de opbouw van een frontlader en een frontaftakas en hefinrichitng. Beiden zijn in eigen huis ontwikkeld.  Standaard wordt de trekker net als alle andere nieuwe series voorzien van een multifunctioenele bedieingshendel, met daarop een knop om te schakelen, een memory knop voor een ingeststeld versnelling en een voor een motortoerental. Verder kun je met een druk op de knop het kopakkerprogramma opstarten en twee hydraulische functies bedienen.Op de trekker zijn verschillende transmissies leverbaar die allemaal afkomstig zijn van Gima.

Net zoals de voorgaande modellen beschikt de nieuwe Arion 400 over een volledig automatisch schakelende 16 x 16 QUADRISHIFT transmissie met 4 powershifttrappen en 4 elektro-hydraulisch bedienbare groepen. Hierdoor is het mogelijk om over te schakelen tussen de 16 versnellingen zonder gebruik te maken van een koppelingspedaal.

Drie verschillende hydraulische systemen zijn mogelijk voor alle modellen: Een open hydraulisch circuit met 60 l/min en een open hydraulisch circuit met 98 l/min voor hoog volume toepassingen. Hier zijn twee pompen gecombineerd met 57 l/min voor de hydrauliekventielen en 41 l/min voor de driepuntshef. Bij grote hydrauliekafname kunnen beide pompen elektronisch geschakeld worden. De nieuwe CLAAS Arion 400 biedt nu ook een load-sensing hydraulisch systeem met 110 l/min, eventueel met Power-Beyond aansluitmogelijkheid.

Claas levert de Arion 400 met verschillende cabinevarianten. Nieuw zijn de varianten met openslaande voorruit, de panoramische cabine met doorgetrokken dakvenster en de 5 stijlen cabine zonder rechter deur Voor boeren met een voorlader is de variant met een groot panoramadak een aanrader. Door het ontbreken van een horizontale dakstijl is er geen ‘dode hoek’ meer: je kunt de lader van het laagste tot het hoogste punt volgen. Tussen de glazen vooruit en het dakvenster van polycarbonaat zit een smal siliconenrandje.

Met deze cabine is de trekker 2,70 meter hoog. Eventueel kan de fabrikant de trekker ook leveren met een verlaagd dak. Dan blijft de maximale hoogte van de twee kleinste trekkers uit de serie (de 410 en de 420) beperkt tot 2,48 meter.

Meer info: Neem geheel vrijblijvend contact op met Herman Dijk, tel.: 0570-503808

Media