UniCom Oost

Kunstgras onderhoud

De laatste jaren zijn de kunstgrasvelden steeds populairder aan het worden vanwege de hoge bespeelbaarheid en het makkelijker onderhoud van de velden.

Echter het onderhoud van het veld laat meestal nog wel te wensen over. Het is zeer belangrijk dat de infill schoon en los blijft  zodat een goede veerkracht en doorlating van het veld gewaarborgd blijft.

Doorlating is zeer belangrijk om het regenwater goed door het veld af te voeren. Veerkracht en demping van het veld zijn belangrijk zodat deze soepel en goed bespeelbaar blijft. Wij werken met de machines van AT, met deze machines zijn de velden zeer goed te onderhouden voor zowel het jaarlijks onderhoud, dat meestal door de specialist gedaan wordt, als het wekelijks onderhoud, dat vaak door de vereniging zelf uitgevoerd wordt.

De Fieldmaster is ontwikkeld voor het intensief diepte reinigen van kunstgrasvelden. De machine bestaat uit een roterende borstel, ventilator, grof- en fijn filter. De roterende borstel haalt de Infill uit de mat, waarna het grove en fijne vuil wordt gescheiden van de infill. Het fijne vuil wordt opgezogen in een filterzak van ± 0.2 m³ , de fijnheid van het filter is nominaal ca.20 micron of kleiner. De gereinigde infill valt hierna terug in de mat.

De Brushmaster is ontwikkeld voor het los borstelen van elk type brushmaster2 zand ingestrooid kunstgrasveld. Hierdoor komt het vuil zoals alg, mos, e.d. naar de oppervlakte, waarna de Fieldmaster het veld eventueel intensief kan reinigen. De Brushmaster bestaat uit 2 of 3 units, afhankelijk van de breedte, met 3 roterende ronde harde kunststofborstels.

De Sidemaster is ontwikkeld voor het los borstelen van elk typesidemaster2 (3) kunstgras op moeilijk bereikbare plaatsen. Vooral aan de zijkanten en in de hoeken van de velden kan er snel alg en mos ontstaan. De Sidemaster is een aanvulling op de Brushmaster. De Sidemaster bestaat uit 1 roterende ronde harde kunststof borstel met een diameter van 50 cm, die hydraulisch wordt aangedreven. De Sidemaster kan zowel in de voor- als achter hefinrichting gemonteerd worden. Ook is hij leverbaar met een hydraulische hoekverstelling

De Rakemaster is ontwikkeld om kunstgrasvezels weer netjesrakemaster1 (1) in de juiste positie te krijgen, compactering tegen te gaan en het infill te egaliseren. De Rakemaster is geschikt voor voetbal- velden en alle voorkomende kunstgrasvelden welke met infill (bijv. zand) gevuld zijn. Door middel van een slim draaisysteem kan er snel en eenvoudig gewisseld worden tussen (rake) pennen en borstels. De Rakemaster brengt de kunstgrasvezels weer snel in topconditie en verlengt daarmee de levensduur van het veld.

De Rakemaster is ook ontwikkeld om Smashcourt weer netjes in de juiste positie te krijgen, compactering tegen te gaan en de infill te egaliseren. De Rakemaster is ook geschikt voor tennis- velden die met infill gevuld zijn.

De Surfacemaster is ontwikkeld voor het reinigen van desurfacemaster1 oppervlakte en is geschikt voor elk type kunstgrasveld. Door middel van een roterende borstel wordt het oppervlaktevuil uit de mat geborsteld, en via een schudzeef getransporteerd naar een verzamelbak. Het meegekomen infill valt weer terug in de mat. Een borstel achter de machine verzorgt het egaliseren van het infill. De Surfacemaster hoeft niet door een trekker te worden aangedreven, de aandrijving van de borstel geschiedt door de wielen van de Master zelf.

De Re master is ontwikkeld voor het uit halen van de infill zoals zand , rubber en kurk uit het kunstgrasveld. Door middel van een transportband wordt de infill op een kipper of in big bag zakken afgevoerd. De 12 luchtbanden zorgen voor een optimale drukverdeling.

De Courtmaster is speciaal ontwikkeld om kunstgrastennisbanencourtmaster1 (2) wekelijks te onderhouden door de bovenlaag te borstelen en te egaliseren. De Courtmaster bestaat uit twee speciale borstels en een egaliseerplaat. De eerste borstel borstelt de mat los en open zodat mos en alg geen kans krijgen om te groeien. De egaliseerplaat zorgt ervor dat alle infill netjes wordt verdeeld over het veld om deze mooi egaal te krijgen. De laatste borstel borstelt het infill weer netjes de mat in. Hij is eenvoudig op te klappen, het wielstel zorgt voor makkelijk transport naar het volgende veld.

De AT machines, zoals de Rakemaster, Surfacemaster en de Courtmaster voor de tennis velden, zijn niet de duurste machines en zijn daarom geschikt om aangeschaft te worden door de vereniging zelf.

De andere AT machines, zoals de Fieldmaster, Brushmaster , Sidemaster en Re-master zijn duurdere machines en hoeven niet wekelijks gebruikt te worden op het veld en zijn daarom meer bestemd voor de specialist.

Wij hebben alle machines voor u in huis. Voor een vrijblijvende offerte op maat voor aanschaf van machines of voor uitvoering van het onderhoud kunt u altijd contact met ons opnemen. Ook voor advies over onderhoud van de velden kunt u vrijblijvend bij ons terecht.

Doordat wij gebruik maken van gespecialiseerde machines kunnen wij het jaarlijks onderhoud Voor een zeer scherpe prijs doen ,ook het vervangen van infill en of complete banen kunnen wij voor u verzorgen. Voor vervanging van de velden of banen werken wij samen met Sallandse United .